Δύο χρυσά βραβεία και ένα αργυρό κέρδισε ο Δήμος Βριλησσίων στο πλαίσιο των βραβείων "Best City Awards 2017".

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Η τελετή απονομής αποτελεί την κορύφωση των Best City Awards καθώς επιβραβεύονται οι καλύτερες πρακτικές που καθιστούν τις πόλεις ευφυείς και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών τους.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Βριλησσίων κέρδισε τα παρακάτω βραβεία – διακρίσεις.

Δύο (2) χρυσά βραβεία στην ενότητα "Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων", στις κατηγορίες "Απόρριψη αποβλήτων" και "Δράσεις ενθάρρυνσης-ενημέρωσης πολιτών για την ανακύκλωση με τηλε-εκπαίδευση" και αναλυτικά αφορούν: 

  • Στο πρόγραμμα χωριστής διαλογής οργανικών υλικών, όπως αυτό αναλύεται στις τρεις πτυχές του
    α) το δίκτυο των καφέ κάδων που υποστηρίζεται από την καμπάνια ενημέρωσης fisikolipasma.gr
    β) τη συλλογή των οργανικών αποβλήτων της λαϊκής αγοράς
    γ) τη χωριστή αποκομιδή των κλαδεμάτων από τη δημοτική υπηρεσία καθαριότητας 
  • Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα FOLLOWGREEN, το οποίο στην επιβράβευση δημοτών και μαθητών με σύστημα συλλογής πόντων που αντιστοιχούν σε αναρτημένες εκπτώσεις από επιχειρήσεις της τοπικής αγοράς.

 

Ένα (1) αργυρό βραβείο στην ενότητα  "Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων", κατηγορία "Ανακύκλωση & επαναχρησιμοποίηση", για τη συνολική έως τώρα εφαρμογή και τήρηση των στόχων  του ομοφώνως από το Δημοτικό Συμβούλιο εγκεκριμένου στρατηγικού σχεδιασμού για τη διαχείριση απορριμμάτων, όπως αυτός αποτυπώνεται στο Τοπικό Σχέδιο  Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου Βριλησσίων.

 

Τα βραβεία παρέλαβαν ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξενοφών Μανιατογιάννης και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αλέξης Μαυραγάνης.

 

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε για τις διακρίσεις και δήλωσε ότι:

«Η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων εκτός από τα προφανή οικονομικά οφέλη για τον Δήμο και τους δημότες λειτουργεί θετικά προς το περιβάλλον και αποτελεί ένδειξη παιδείας και πολιτισμού».

 

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος δήλωσε ότι:

«Τα βραβεία αυτά ανήκουν σε αυτούς που ουσιαστικά τα κέρδισαν με την κοπιώδη εργασία τους: Στα στελέχη και τους εργαζόμενους της καθαριότητας και συνολικά της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, ιδίως σε όσους πατάνε καθημερινά το σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου και στελεχώνουν τα πληρώματα των οχημάτων και όλο τον προγραμματισμό καθαριότητας και πρασίνου που αφορά στο πεδίο».

 

Στην τελετή το «παρών» έδωσαν δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄και β΄ βαθμού και των επιχειρήσεων.

 

Designed and Developed by