Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017 ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξενοφών Μανιατογιάννης συμμετείχε στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Βόρειου Τομέα Αθηνών, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Καραμέρου.

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκε το σχέδιο δράσης για την επιχειρησιακή ετοιμότητα όλων των εμπλεκομένων φορέων σε περίπτωση εκδήλωσης σεισμικού φαινομένου. Ειδικότερα, δόθηκαν: ‘κατευθυντήριες οδηγίες που σχετίζονται με τους πρωτοβάθμιους προσεισμικούς ελέγχους δημόσιων κτιρίων, την επικαιροποίηση των χώρων καταφυγής και καταυλισμού των πολιτών, την μετεγκατάσταση κρίσιμων δημόσιων υπηρεσιών, την καταγραφή τόσο των υποδομών ζωτικής σημασίας, όσο και των διαθέσιμων πόρων σε ανθρώπινο δυναμικό και μέσα, ενώ αποφασίστηκε η διοργάνωση άσκησης ετοιμότητας τον προσεχή Νοέμβριο’.

Ο κ. Μανιατογιάννης δήλωσε σχετικά πως ο λεπτομερής σχεδιασμός και η καλή οργάνωση αποτελούν τους δύο βασικούς παράγοντες αντιμετώπισης των σεισμικών φαινομένων και πυρκαγιών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν Δήμαρχοι, Διοικητές Πυροσβεστικών Σταθμών, στελέχη του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, εκπρόσωποι οργανώσεων και υπηρεσιακοί της Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, των Νοσοκομείων, των Αστικών Συγκοινωνιών, των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας.

Designed and Developed by