Στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για όλους, ο Δήμος Βριλησσίων μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης και του Ιατρείο Μνήμης και σε συνεργασία με την Ελληνική Ψυχογηριατρική Εταιρία "Ο ΝΕΣΤΩΡ" ξεκινάει στις 2 Απριλίου 2018 Ομάδες Νοητικής Ενδυνάμωσης.

Στοιχεία:

Πότε: κάθε Δευτέρα 10.30 -12.30.

Πού: Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων Αίθουσα ΚΑΠΗ (Κισσάβου 11)

Ποιοι συμμετέχουν: Οι ομάδες απευθύνονται σε όλα τα άτομα άνω των 55 ετών (ανεξαρτήτου οικονομικής κατάστασης).

Περιγραφή:

Πρόκειται για μια μη φαρμακευτική παρέμβαση, η οποία πραγματοποιείται προληπτικά, σε άτομα με φυσιολογική γνωστική λειτουργία ή με ήπιες διαταραχές μνήμης. Η ομάδα συντονίζεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας, εργοθεραπευτή, ψυχολόγο και φυσικοθεραπευτή. Ενδεικτικά, πραγματοποιούνται ασκήσεις ενδυνάμωσης της μνήμης, της οπτικοχωρικής ικανότητας, της γλωσσικής ευχέρειας και των εκτελεστικών λειτουργιών. Η αποτελεσματικότητα της παρέμβασης ενισχύεται με ασκήσεις για το σπίτι (homework).

Στόχος: Το πρόγραμμα νοητικής ενδυνάμωσης έχει σαν στόχο την διατήρηση και την ενίσχυση της μνήμης και των άλλων ανώτερων νοητικών λειτουργιών, μέσω της συμμετοχής στην ομάδα και της αλληλεπίδρασης των μελών της. Μελέτες δείχνουν πως η νοητική ενδυνάμωση ενδεχομένως δρα προληπτικά στην εκδήλωση άνοιας.

Πώς μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τις ομάδες: Οι γιατροί και οι ψυχολόγοι των Ιατρείων του Δήμου παραπέμπουν στο πρόγραμμα, μετά την αξιολόγηση της μνήμης (test) που πραγματοποιείται στο Ιατρείο Μνήμης στην Λ.ΠΕΝΤΕΛΗ 62, 1ος όροφος, τηλ. για ραντεβού 210-8045564.

 

Designed and Developed by