Ολοκληρώθηκαν στο Δήμο Βριλησσίων οι εργασίες καθαρισμού και απόφραξης φρεατίων όμβριων υδάτων.

H ενέργεια, με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Οικονομικών & Ανθρώπινων Πόρων Κ.Βαφειάδη, έγινε με σκοπό την αναζήτηση προέλευσης των οσμών από το υφιστάμενο δίκτυο όμβριων υδάτων, με τη συμβολή εξειδικευμένων συνεργείων της ΕΥΔΑΠ ως υπεύθυνη διαχειρίστρια εταιρεία για τη συντήρηση και επισκευή του δικτύου ακαθάρτων υδάτων, σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βριλησσίων.

Οι εργασίες ξεκίνησαν αρχικά με τον καθαρισμό υπόπτων τμημάτων του κλειστού δικτύου ακαθάρτων υδάτων για τυχόν διαρροές ή εμφράξεις του αγωγού σε σημεία όπου παρουσιάζεται ανά χρονικά διαστήματα έντονη δυσοσμία.

Στην συνέχεια και εφόσον κατά την εργασία καθαρισμού διαπιστώθηκε πρόβλημα εντός του αγωγού ανέλαβε εξειδικευμένο συνεργείο τηλεοπτικού ελέγχου, όπου ειδικά διαμορφωμένη κάμερα με μηχανισμό κινήθηκε εσωτερικά εντός του αγωγού καταγράφοντας και εντοπίζοντας τυχόν προβλήματα του αγωγού για τον καθορισμό της λύσης τους.

Ο καθαρισμός και η απόφραξη πραγματοποιήθηκαν στα εξής σημεία:

στην συμβολή των οδών Μπακογιάννη και Πλαταιών, Πλαταιών και Ολύμπου, Ολύμπου και Ροδόπης, Ολύμπου και Λυκαβηττού, Εθν.Αντιστάσεως και Υμηττού, Δ. Βερνάρδου και Αναλήψεως καθώς και σε ενδιάμεσα διαστήματα των προαναφερόμενων διασταυρώσεων.

 

Σημειώνεται ότι σε πολλά σημεία βρέθηκαν εντός του αγωγού “μωρομάντηλα” τα οποία δεν διασπόνται και ευθύνονται για πληθώρα έμφραξης των αγωγών και για το λόγο αυτό εφιστούμε την αυξημένη προσοχή των πολιτών.

 

 

 

Designed and Developed by