Εγκαίνια λειτουργίας του 4ου Παιδικού Σταθμού Βριλησσίων

Ένα νέο Βιοκλιματικό Παιδικό Σταθμό, στην οδό Διός,  εγκαινίασε ο Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Ξενοφών Μανιατογιάννης την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017. Πρόκειται για τον 4ο Παιδικό Σταθμό στο σύνολο των σταθμών που λειτουργούν σήμερα στην πόλη και έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας έως και 70 παιδιών. Είναι μια σύγχρονη δομή που κατασκευάστηκε μέσω ΕΣΠΑ και τη στήριξη της Περιφέρειας για την αποπεράτωσή του και πληροί τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές.

Σε μία περίοδο όπου οι περισσότεροι Δήμοι της χώρας αντιμετωπίζουν προβλήματα, ο Δήμος Βριλησσίων, όχι μόνο δεν υποβαθμίζει την λειτουργία στους ήδη υπάρχοντες σταθμούς του, αλλά, αντίθετα δίνει προτεραιότητα στη δημιουργία και την λειτουργία και νέων κοινωνικών δομών και υπηρεσιών.
Στόχος είναι η ουσιαστική και στην πράξη στήριξη της εργαζόμενης οικογένειας που έχει ανάγκη, γεγονός που αποδεικνύει την ευαισθησία και το ανθρώπινο πρόσωπο της Δημοτικής Αρχής.

Στο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην υψηλή ποιότητα υπηρεσιών που προσφέρεται στα παιδιά που φιλοξενούνται στους σταθμούς. ‘Οι παιδικοί σταθμοί της πόλης μας δεν είναι μόνο τα καινούργια, σύγχρονα ή ανακαινισμένα κτήρια. Ψυχή τους είναι οι άνθρωποι που τα στελεχώνουν. Το άξιο και έμπειρο προσωπικό των σταθμών, οι εργαζόμενοι που φροντίζουν καθημερινά τα παιδιά μας δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, ώστε οι μικροί μας φίλοι να αισθάνονται σαν να βρίσκονται στο σπίτι τους μέσα στη τρυφερή αγκαλιά των γονιών τους’.

Παράλληλα, ο κ. Δήμαρχος υπογράμμισε ότι ‘επειδή όλοι βιώνουμε την παρούσα πολύ δύσκολη συγκυρία τα τροφεία αρχίζουν για τους γονείς που έχουν  ετήσιο εισόδημα πάνω από 35.000 ευρώ, ώστε να διευκολύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες οικογένειες και κυρίως όσο το δυνατόν περισσότερες εργαζόμενες μητέρες’.
‘Επενδύουμε με ευαισθησία και ανθρωπιά στο μέλλον της πόλη μας-τα παιδιά μας’ τόνισε ο κ. Δήμαρχος. ‘Κάνουμε πράξη το όραμα μας για ένα σύγχρονο δήμο δίπλα στην καθημερινότητα του Δημότη. Για μια πόλη δημιουργική και σύγχρονη για μια πόλη κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης’.

Κλείνοντας, ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους αυτούς που  συντέλεσαν στη δημιουργία του και ευχήθηκε ο νέος σταθμός να ανταποκριθεί πλήρως στις προσδοκίες των δημοτών καθώς και καλές γιορτές σε όλους με Υγεία και Δημιουργία.

Την τελετή εγκαινίων ευλόγησε ο προϊστάμενος του Ιερού ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πατέρας Σπυρίδωνας και το ‘παρών’ στα εγκαίνια έδωσαν ο εκπρόσωπος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών  και προϊστάμενος του Ιερού ναού της Αναλήψεως του Κυρίου Πατέρας Αγησίλαος ,ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αττικής κ. Γ. Καραμέρος, ο Δήμαρχος Πεντέλης κ. Δ. Στεργίου-Καψάλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρυσικός, ο Διοικητής του Α.Τ. Βριλησσίων κ. Στασινός, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Ν. Μπαρμπούνης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Σ. Χαντζάρα, κ. Κ. Μουζάκης, κ. Κ. Βαφειάδης και κ. Μαυραγάνης, η πρόεδρος του ΟΚΠΑ κ. Β. Αρσένη, η πρόεδρος του ΠΑΟΔΗΒ κ. Ι. Κυρίτση, επικεφαλής παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι, ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Μαρτιγόπουλος, η Διευθύντρια και μέλη του Δ.Σ του ΟΚΠΑΔΒ, οι Προϊσταμένες των 3 παιδικών σταθμών, το προσωπικό του α΄ παιδικού σταθμού, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδικών Σταθμών, ενώ, ιδιαίτερο τόνο στην τελετή, έδωσαν τα μικρά παιδιά μαζί με τους γονείς τους τα οποία θα απολαύσουν τις υπηρεσίες του νέου σταθμού.

Designed and Developed by