psfiaka pistip

1 Χρόνος covid-19, Απολογισμός Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Βριλησσίων (O.K.Π.Α.Δ.Β) ανά δομή - Βοήθεια στο Σπίτι

Ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Βριλησσίων ως Επιχειρησιακό Κέντρο διαχείρισης του COVID-19 έκλεισε ένα χρόνο αδιάλειπτης στήριξης του πληθυσμού σε όλα τα επίπεδα όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα και συνεχίζει.
 
Από το 2017 το πρόγραμμα Β.σ.Σ ενισχύθηκε στην λειτουργία του από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ στο οποίο ενταχθήκαμε και καλύπτει ωφελούμενους που είναι μακροχρόνια άνεργοι ηλικίας 55-67 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, με σκοπό την δυνατότητα συμπλήρωσης ασφαλιστικής κάλυψης ώστε να συμπληρωθεί ο χρόνος συνταξιοδότησης τους. Έτσι συμβάλλαμε στην ενίσχυση του προγράμματος ,αλλά και στην δυνατότητα υποστήριξης ανέργων προκειμένου να θεμελιώσουν δικαίωμα σύνταξης.
 
Τον Μάρτιο 2020, το πρόγραμμα Βοήθεια Στο Σπίτι με απόφαση του Δημάρχου και εισήγηση της Προέδρου του ΟΚΠΑΔΒ, πριν την απόφαση της πολιτείας, προσπαθώντας να περιορίσουμε τις μετακινήσεις, επεκτάθηκε στην εξυπηρέτηση όλων των κατοίκων της πόλης μας προς αποφυγήν της διασποράς του Κορωνιού.
 
Συγκεκριμένα, παράλληλα με τα 202 μέλη του προγράμματος Β.σ.Σ που αφορά ηλικιωμένα μοναχικά άτομα και ΑμεΑ , εξυπηρετήθηκε το σύνολο του πληθυσμού του Δήμου Βριλησσίων στα εξής:
 
Θα πρέπει να τονιστεί ότι τον ένα χρόνο πανδημίας (Μάρτιος 2021)τα εγγεγραμμένα μέλη αυξήθηκαν στον αριθμό 202 (αύξηση 41%) από 143 άτομα τα οποία εξυπηρετούσαμε αρχικά.
 
Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν :
 
424 συνοδείες για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα Βριλησσίων Αμαρουσίου και Αγίας Παρασκευής, Νοσοκομείο Γεννηματά, Νοσοκομείο Σισμανόγλειο και άλλα).
 
124 παραλαβές φαρμάκων Υψηλού Κόστους από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ (Αθήνα, Νέας Ιωνίας, Αμαρουσίου)
 
3.846 αιτήματα για ψώνια, παράδοση φαρμάκων και πληρωμή λογαριασμών χωρίς την μετακίνηση των ωφελούμενων
 
844 συνταγογραφήσεις φαρμάκων και ιατροδιαγνωστικων εξετάσεων
 
Στην ικανοποίηση των αιτημάτων και την στήριξη της επέκτασης της παροχής υπηρεσιών του Β.σ.Σ, συνέβαλλαν μετά και την απόφαση της πολιτείας, το προσωπικό των παιδικών σταθμών (όλες οι ειδικότητες) , και του ΚΑΠΗ, καθώς στα μέλη του ΚΑΠΗ συνεχίστηκε η συνταγογράφηση αλλά και η ψυχολογική υποστήριξη του αλλά και η καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους καθ’ όλη την διάρκεια της καραντίνας.
 
Επιβάλλεται να τονιστεί η διάθεση –παραχώρηση ενός ΙΧ αυτοκινήτου από συμπολίτισσα μας , ιδιοκτήτρια εταιρίας ενοικίασης αυτοκινήτων, για την εξυπηρέτηση της επέκτασης του προγράμματος.
 
Σημαντική η υποστήριξη των εθελοντών, η συμβολή των οποίων ήταν , είναι και παραμένει πολύτιμη
 
Παράλληλα με όλη αυτή την διακίνηση, συνεχίστηκαν κανονικά οι αποστολές φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης όπου υπήρχαν αιτήματα(βλέπε τον απολογισμό Κοινωνικού Παντοπωλείου – Ιματιοθήκης –Φαρμακείου)
 
Συνεχίστηκε η διανομή κατ΄ οίκον φαγητού (βλέπε απολογισμό Κοινωνικού Παντοπωλείου)
 
      Το προσωπικό της δομής σε συνεργασία με το προσωπικό των υπολοίπων δομών του ΟΚΠΑΔΒ, ήταν και παραμένει στην 1η γραμμή έκθεσης του covid-19 ,σε δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες και συνεχίζει να ανταποκρίνεται με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ευαισθησία σε κάθε αίτημα, σε κάθε ανάγκη που υπάρχει και συνεχίζει να εξυπηρετεί χωρίς να έχει σταματήσει η λειτουργία του όλο το έτος covid-19 ακόμα και στις αργίες όπου χρειάστηκε.
 
Σας ευχαριστούμε πολύ όλους για την συνεργασία !
ΚΟΛΑΖ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
 
 

novoville banner button 3

Αναζητηση

your europe

youth logo 1


ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΥΛΗΣ "ΕΡΜΗΣ" 
ermis

Θέματα για τη νεολαία του Δήμου

neolaia1

asxolikh

Πληροφορίες

Επικοινωνία

Τηλεφωνικός Κατάλογος

Πρόσβαση στα Βριλήσσια

Τοπική Συγκοινωνία

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Επικοινωνία

Δημαρχείο Βριλησσίων

Δημ. Βερνάρδου 23

Βριλήσσια 152 35

e: info@vrilissia.gr

t: +30 213 20 50 500 και 599

vrilissia.gr 2018