psfiaka pistip

Απογράφομαι στον Δήμο μου. Συμμετέχω. Στηρίζω την πόλη μου.

Δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης: "Απογράφομαι στον Δήμο μου – Συμμετέχω – Στηρίζω την πόλη μου"
 «Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες,
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την συμμετοχή σας στην διαδικασία της απογραφής και να ενημερώσω όσους από εσάς δεν μπορέσατε να απογραφείτε ηλεκτρονικά ότι η απογραφή συνεχίζεται με την μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων με απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ.
 Είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχουμε όλοι στην διαδικασία της απογραφής πληθυσμού, τόσο για τον Δήμο όσο και για τους Δημότες, καθώς η πληθυσμιακή ταυτότητα κάθε Δήμου είναι εκείνη που καθορίζει κεντρικές παραμέτρους της πολιτικής του και της χρηματοδοτικής στήριξής τους. 
 
 Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι ο αριθμός του μόνιμου πληθυσμού, που προκύπτει αποκλειστικά από την εθνική Απογραφή του πρώτου έτους κάθε δεκαετίας, καθορίζει τη χρηματοδότηση (μέσω της φορολογίας) που αποδίδεται σε κάθε Δήμο από το υπουργείο Εσωτερικών.
Με τη χρηματοδότηση αυτή ο κάθε Δήμος υποστηρίζει οικονομικά τις βασικές του δραστηριότητες και υπηρεσίες προς τους κατοίκους της περιοχής του (πρόκειται για τους ονομαζόμενους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, γνωστοί και ως ΚΑΠ). 
 Σας καλώ να ολοκληρώσουμε με επιτυχία την διαδικασία απογραφής στον Δήμο μας, συνεργαζόμενοι με τους εξουσιοδοτημένους από την ΕΛΣΤΑΤ απογραφείς που θα διευκολύνουν την διαδικασία". 
 
Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Δήμου ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ότι όσοι δεν έχουν απογραφεί ακόμη μπορούν να απογραφούν με τους παρακάτω τρόπους:
 
Α. Ηλεκτρονική Απογραφή / Αυτοαπογραφή Μέσω της πλατφόρμας https://gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα ή μέσω αναζήτησης Απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών 2021 - Gov.gr
 
Για την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή είναι απαραίτητος ο μοναδικός « Κωδικός Απογραφής» της κατοικίας/νοικοκυριού σας . Εάν δεν έχετε τον κωδικό, παρακαλούμε στείλτε email με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
 
B. Φυσική απογραφή / Πόρτα-Πόρτα
 
Ο Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ επισκέπτεται κάθε κατοικία που δεν απογράφηκε ηλεκτρονικά εφαρμόζοντας υποχρεωτικά τα εκάστοτε ισχύοντα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.
 
· Αν το νοικοκυριό επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης, η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου θα γίνει είτε εντός είτε εκτός της κατοικίας, τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Στο τέλος της συνέντευξης θα δοθούν και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.
 
· Αν το νοικοκυριό δεν επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης:
 
- Ο Απογραφέας θα αφήσει το έντυπο ερωτηματολόγιο στο νοικοκυριό και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα παραλαβής του συμπληρωμένου ερωτηματολογίου οπότε και θα δώσει και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.
 
ή
 
- Ο Απογραφέας θα κλείσει τηλεφωνικό ραντεβού για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, με τηλεφωνική συνέντευξη και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα που θα παραδώσει τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.
 
Αν δεν έχει περάσει ακόμη ο απογραφέας, τηλεφωνήστε στη Γραμμή του Δημότη: 211 103 2323. .
 
Αν ο απογραφέας έχει περάσει και δεν σας βρήκε, επικοινωνήστε μαζί του στο τηλέφωνο που σας έχει αφήσει στο σχετικό έγγραφο (έχετε τη δυνατότητα να απογραφείτε και
 
τηλεφωνικά) ή καλέστε στo τηλέφωνo 213-2050599 ή στείλτε email με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
 
Η απογραφή πληθυσμού και κατοικιών διεξάγεται κάθε 10 χρόνια στη χώρα μας και το αποτέλεσμά της είναι πολύ σημαντικό για τη χάραξη πολιτικών σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο.
 
Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο για τον Δήμο μας και τις γειτονιές μας!
 
 
 
ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ
 

novoville banner button 3

Αναζητηση

your europe

viber 01


ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΥΛΗΣ "ΕΡΜΗΣ" 
ermis

Θέματα για τη νεολαία του Δήμου

neolaia1

asxolikh

Πληροφορίες

Επικοινωνία

Τηλεφωνικός Κατάλογος

Πρόσβαση στα Βριλήσσια

Τοπική Συγκοινωνία

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Επικοινωνία

Δημαρχείο Βριλησσίων

Δημ. Βερνάρδου 23

Βριλήσσια 152 35

e: info@vrilissia.gr

t: +30 213 20 50 500 & 560

vrilissia.gr 2018