psfiaka pistip

ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ για μια ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 

Στο πλαίσιο της 8ης Εβδομάδας Περιβάλλοντος ο Δήμος Βριλησσίων σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων ( ΣΒΑΠ) διοργάνωσε, την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 στο Πάρκο Μ. Θεοδωράκης, ενημερωτική ημερίδα με Θέμα ¨Καθαρή Ενέργεια για μια Βιώσιμη Πόλη¨. 
 
Στο επίκεντρο της ημερίδας βρέθηκε το επίκαιρο θέμα της μετάβασης στην πράσινη (καθαρή) ενέργεια ως επακόλουθο της κλιματικής αλλαγής, των γεωπολιτικών εξελίξεων, αλλά και η ενεργειακή κρίση που έχει φέρει τον πλανήτη αλλά και την καθημερινότητα όλων μας σε αδιέξοδο. 
 
Κατά την ημερίδα διακεκριμένοι επιστήμονες του χώρου της ενέργειας αλλά και αιρετοί με πολυετή εμπειρία στον χώρο της Αυτοδιοίκησης παρουσίασαν τις νέες τάσεις που αφορούν στις εναλλακτικές μορφές παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας. 
 
Ο Δρ. Σπύρος Οικονόμου, Πρόεδρος του ΚΑΠΕ (Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) παρουσίασε τους στόχους του Εθνικού Σχεδίου για την ενέργεια και το κλίμα σε συμφωνία και με το ΕΣΠΑ. 
 
Ο κ. Στάθης Σταθόπουλος, Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου, ανέλυσε όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα που αναπτύσσει ο Οργανισμός του οποίου προΐσταται και αφορούν την καθαρή ενέργεια. 
 
Ο κ. Γιάννης Μωραίτης, Project ManagerΥδρογόνου και Βιομεθανίου, έδωσε σημαντικά στοιχεία για τις νέες τάσεις που αφορούν στις εναλλακτικές μορφές προστασίας και αποθήκευσης ενέργειας όπως π.χ. το υδρογόνο.   
 
Τέλος,  η κα Σάρα Αναστασίου Μηχανικός και μέλος Δ.Σ. της εταιρίας ΤΑΣΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για τα κόστη, τις αποδόσεις και τις μορφές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. 
 
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Ξένος Μανιατογιάννης, ο οποίος εστίασε στις πρωτοπόρες δράσεις του Δήμου Βριλησσίων στον τομέα της ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων και των ερευνητικών προγραμμάτων παραγωγής καθαρής ενέργειας και εξοικονόμησης ενέργειας που συμμετέχει, καθώς και ο Πρόεδρος του Σ.Β.Α.Π. κ. Γιώργος Κουράσης που περιέγραψε συνοπτικά, την έντονη δραστηριότητα του Συνδέσμου σε θέματα προστασίας του Περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης. 
 
Την οργάνωση της ημερίδας και τον συντονισμό είχαν οι κ.κ. Παύλος Καμάρας Υπεύθυνος Προγραμμάτων του Σ.Β.Α.Π. και Πρόεδρος της ΄Ενωσης Δημάρχων Αττικής και Αλέξης Μαυραγάνης Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βιώσιμης Ανάπτυξης & Ψηφιακών Εφαρμογών Δήμου Βριλησσίων, μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και μέλος της Ε.Ε. του Σ.Β.ΑΠ., οι οποίοι τοποθετήθηκαν για την ανάγκη ταχύτερης προώθησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), με σχέδιο και με όρους οικονομίας για τους πολίτες και συμβατότητας με το περιβάλλον.  
 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Αγωγής Υγείας, κα Βούλα Αρσένη – Λάμπρου, ο Αντιδήμαρχος Υποδομών & Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, κ. Κωνσταντίνος Βαφειάδης, ο Αντιδήμαρχος Υλοποίησης Τεχνικών Έργων, κ. Παναγιώτης Φυκίρης, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού, κα Ιωάννα Κυρίτση, η Δημοτική Σύμβουλος Βριλησσίων, κα Κατερίνα Χρυσοπούλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βριλησσίων, κ. Χρήστος Κάππας, η Δημοτική Σύμβουλος Χαλανδρίου, κα Κρίστη Αγαπητού, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης, κ. Απόστολος Φραντζής, ο Δντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Γιάννης Κοσμόπουλος,  καθώς επίσης εκπρόσωποι φορέων και πολίτες. 
 
Οι εισηγήσεις και το βίντεο της εκδήλωσης θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου (www.sva.gr) και του Δήμου Βριλησσίων (www.vrilissia.gr). 
  
Από το Γραφείο Τύπου 
 
thumbnail ΔΗΜΑΡΧΟΣ
 
thumbnail ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ ΚΑΜΑΡΑΣ
 
 
 
 
 
thumbnail ΚΟΥΡΑΣΗΣ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
thumbnail ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
 
thumbnail ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ 2
 
thumbnail ΜΩΡΑΙΤΗΣ
 
thumbnail ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
 
 
 
 
 
 

novoville banner button 3

Αναζητηση

your europe

youth logo 1


ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΥΛΗΣ "ΕΡΜΗΣ" 
ermis

Θέματα για τη νεολαία του Δήμου

neolaia1

asxolikh

Πληροφορίες

Επικοινωνία

Τηλεφωνικός Κατάλογος

Πρόσβαση στα Βριλήσσια

Τοπική Συγκοινωνία

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Επικοινωνία

Δημαρχείο Βριλησσίων

Δημ. Βερνάρδου 23

Βριλήσσια 152 35

e: info@vrilissia.gr

t: +30 213 20 50 500 και 599

vrilissia.gr 2018