Με Εργαστήρι Κομποστοποίησης και Εκπαίδευση πρόληψης πυρκαγιών ολοκληρώθηκαν οι δράσεις της 6ης Εβδομάδας Περιβάλλοντος

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν:
- Εκπαιδευτικό Εργαστήρι Συνοικιακής Κομποστοποίησης από το Δίκτυο «Rethink Βριλήσσια» στο νέο(4ο) κομποστοποιητή που τοποθετήθηκε στην Πλατεία Αντώνη Τρίτση έξω από το σπιτάκι του φυσιολατρικού Συλλόγου «Βριλησσός» για χρήση από τα μέλη του και κατοίκους της γειτονιάς. Στο Εργαστήρι παρουσιάστηκε ο τρόπος λειτουργίας του Συνοικιακού Κομποστοποιητή ώστε να διαχειριζόμαστε επί τόπου τα τροφικά υπολείμματα του νοικοκυριού μας, μετατρέποντας σε λίπασμα για τις γλάστρες μας.
- Εκπαίδευση σε θέματα πρόληψης και καταστολής δασικών πυρκαγιών από τον 12ο Πυροσβεστικό Σταθμό στα μέλη του «Βριλησσού» και των Προσκόπων, καθώς και στους εθελοντές και δημότες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Την εκπαίδευση πραγματοποίησε ο κ. Λιάκος από τον 12 Π.Σ., τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για τη διαχρονική συνεισφορά του σε θέματα ενημερώσεων και ανάπτυξης του εθελοντισμού των φορέων και δημοτών της πόλης.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με μουσική περιβαλλοντική γιορτή.


Ο Δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης σημείωσε ότι, παρά τις φετινές δυσχέρειες διεξαγωγής της Εβδομάδας Περιβάλλοντος λόγω των αυστηρά εφαρμοζόμενων μέτρων εναντίον της διασποράς της πανδημίας, «οργανώθηκε και υλοποιήθηκε ένα γεμάτο και ουσιαστικό εναλλακτικό πρόγραμμα δράσεων προστασίας, ανάδειξης και βιώσιμης διαχείρισης του φυσικού μας περιβάλλοντος».
Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ψηφιακών Εφαρμογών, Αλέξης Μαυραγάνης ευχαρίστησε τα μέλη των περιβαλλοντικών συλλόγων και των εθελοντών δημοτών για τη συνδρομή τους στις σταθερές αλλά και τις νέες κάθε χρονιά δράσεις και ευχήθηκε «για μια ομαλή διεξαγωγή της επόμενης 7ης Εβδομάδας Περιβάλλοντος, μακριά από τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε φέτος στη διεξαγωγή της».
Στην εκδήλωση εκπαίδευσης σε πρακτικές πρόληψης και καταστολής δασικών πυρκαγιών παραβρέθηκαν από τη δημοτική αρχή και οι αντιδήμαρχοι κα Β.Αρσένη και κ. Κ.Βαφειάδης, από τη δημοτική παράταξη «Νέα Πνοή» ο κ. Ι. Πισιμίσης, ο κ. Ν. Σταματελόπουλος και η κα Μαντινίδου, κι από την παράταξη « Δράση για μια Άλλη Πόλη» η κα Μ. Παπαχριστοδούλου.

IMG 9118

IMG 9111

Αναζητηση

your europe

youth logo 1


ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΥΛΗΣ "ΕΡΜΗΣ" 
ermis

asxolikh

Θέματα για τη νεολαία του Δήμου

neolaia1

Πληροφορίες

Επικοινωνία

Τηλεφωνικός Κατάλογος

Πρόσβαση στα Βριλήσσια

Τοπική Συγκοινωνία

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Επικοινωνία

Δημαρχείο Βριλησσίων

Δημ. Βερνάρδου 23

Βριλήσσια 152 35

e: info@vrilissia.gr

t: +30 213 20 50 500 και 599

vrilissia.gr 2018