Τοπικές επιχειρήσεις, επιβράβευση πράσινων πρακτικών και πρόσκληση συμμετοχής

 

Το πρόγραμμα βασίζεται στη λειτουργία εξειδικευμένης διαδικτυακής πλατφόρμας επιβράβευσης των των κατοίκων των Βριλησσίων για καλές πρακτικές Διαχείρισης των Αποβλήτων στην Πηγή (ΔσΠ) και προστασίας του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκια αιρετών του Δήμου Βριλησσίων επισκέφτηκαν την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου και Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου καταστήματα της πόλης και ενημέρωσαν τους επιχειρηματίες για τα οφέλη του προγράμματος. Στόχος είναι η βιώσιμη τοπική ανάπτυξη, μέσα από τη διασύνδεση και αλληλεπίδραση κατοίκων-καταναλωτών και τοπικών επιχειρήσεων, για την ταυτόχρονη ενίσχυση της ανακύκλωσης και γενικότερα της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων και για την αύξηση της επισκεψιμότητας των κατοίκων των Βριλησσίων στα καταστήματα της πόλης μας.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αλέξης Μαυραγάνης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Κώστας Βαφειάδης, η πρόεδρος του ΟΚΠΑ Βούλα Αρσένη και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κώστας Μουζάκης και Άλκης Εγκολφόπουλος, επισκέφθηκαν πλήθος καταστημάτων της πόλης προκειμένου να ενημερώσουν για τον τρόπο αξιοποίησης της διαδικτυακής πλατφόρμας και συμμετοχής σε αυτήν των επιχειρήσεων, οι οποίες:

  • ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Δήμου στέλνοντας τις προσφορές τους,
  • διαφημίζονται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας (εικόνα, επωνυμία, στοιχεία επικοινωνίας, περιγραφή προσφοράς) τόσο στους κατοίκους του Δήμου αλλά και σε όλους τους επισκέπτες της πλατφόρμας, ανεξαρτήτως περιοχής,
  • προωθούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε ευρύτερο κοινό, με την παροχή ειδικών εκπτώσεων, ενισχύοντας τον κύκλο εργασιών τους και δίνοντας αξία στον πελάτη-μέλος της δημοτικής περιβαλλοντικής πλατφόρμας,
  • δεν έχουν κανένα διοικητικό, γραφειοκρατικό ή οικονομικό βάρος για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, που είναι δωρεάν και πέραν του εντύπου συμμετοχής δεν αποστέλλουν τίποτα άλλο στον Δήμο.

Με αυτό τον τρόπο, οι τοπικές επιχειρήσεις επιβραβεύουν την προσπάθεια των πολιτών για ανακύκλωση, βοηθούν στην προστασία του περιβάλλοντος της πόλης και ενισχύουν τη δραστηριότητα της επιχείρησης τους με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

O Δήμος με την παραπάνω πρωτοβουλία συμβάλλει στην τόνωση της κινητικότητας των κατοίκων-καταναλωτών στην τοπική αγορά και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ανακύκλωση και το περιβάλλον, ενώ παράλληλα ενισχύει τις υφιστάμενες κοινωνικές του δομές, όπως το κοινωνικό ανταλλακτήριο/φαρμακείο, με ρούχα, φάρμακα, είδη σπιτιού κ.ο.κ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την διαδικτυακή πλατφόρμα followgreen.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ ΜΑΝΙΑΤΟΓΙΑΝΝΗ

Ο Δήμος Βριλησσίων με τη στήριξη της Ένωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Βριλησσίων, προσκαλεί τον εμπορικό κόσμο της πόλης μας να συμμετέχει στη δημοτική ψηφιακή πλατφόρμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης - ενημέρωσης και επιβράβευσης κατοίκων για την ανακύκλωση.

Με την πρωτοβουλία αυτή, δίνεται η δυνατότητα σε όσες τοπικές επιχειρήσεις επιθυμούν να προβληθούν και να παράσχουν ειδικές προσφορές και εκπτώσεις σε προϊόντα ή και υπηρεσίες τους ως επιβράβευση στους πολίτες που συμμετέχουν ενεργά σε δράσεις ευαισθητοποίησης και ανακύκλωσης.

Με αυτόν τον τρόπο οι πολίτες ευαισθητοποιούνται, ενημερώνονται και δρουν για την ανακύκλωση και επιβραβεύονται, ενώ παράλληλα οι τοπικές επιχειρήσεις επωφελούνται από την προβολή τους.

Για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων, θα πρέπει να συμπληρωθεί και να αποσταλεί έως τις 17 Φεβρουαρίου 2017, σχετικό έντυπο συμμετοχής, που είναι διαθέσιμο στη σελίδα www.followgreen.gr/offers.

Σας καλώ όλους να συμβάλλουμε στην κοινή μας προσπάθεια για ένα καλύτερο περιβάλλον, μια καθαρότερη πόλη, με παράλληλη ενίσχυση και προβολή των τοπικών επιχειρήσεων και της τοπικής οικονομίας.

Ο Δήμαρχος

 
Ξενοφών Μανιατογιάννης

Αναζητηση

your europe

youth logo 1

Θέματα για τη νεολαία του Δήμου

neolaia1

Πληροφορίες

Επικοινωνία

Τηλεφωνικός Κατάλογος

Πρόσβαση στα Βριλήσσια

Τοπική Συγκοινωνία

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Επικοινωνία

Δημαρχείο Βριλησσίων

Δημ. Βερνάρδου 23

Βριλήσσια 152 35

e: info@vrilissia.gr

t: +30 213 20 50 500 και 599

vrilissia.gr 2018