Ξεκίνησε το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού στα δημοτικά σχολεία

 

Το πρωί της ίδιας μέρας, ο Δήμαρχος Ξ. Μανιατογιάννης συναντήθηκε με την υπεύθυνη του προγράμματος περιφερειακή σύμβουλο Αττικής και μέλος της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ κ. Σ. Κορωναίου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αλέξης Μαυραγάνης και οι πρόεδροι της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής, κα Παρασκευοπούλου και κ. Εγκολφόπουλος, αντίστοιχα, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του ΕΔΣΝΑ. 

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων εξέφρασε την υποστήριξη του Δήμου στην εφαρμογή του προγράμματος και σημείωσε ότι «η διαλογή στην πηγή προχωρεί και στα σχολειά μας, γιατί από κει και μόνο μπορούμε να επιτύχουμε τα πιο σημαντικά και μακροχρόνια αποτελέσματα».

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος κ. Μανιατογιάννης και η περιφερειακή σύμβουλος κ. Κορωναίου, συνοδευόμενοι από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος  Αλέξη Μαυραγάνη, την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής α΄ βαθμού κα Παρασκευοπούλου και της Σχολικής Επιτροπής β΄ βαθμού κ. Εγκολφόπουλο, καθώς και από υπηρεσιακά στελέχη του ΕΣΔΝΑ επισκέφτηκαν το 3ο & 5ο δημοτικό και το 2ο γυμνάσιο, όπου πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες παρουσιάσεις στους μαθητές από τους εκπροσώπους των αρμόδιων αρχών.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση και η ενεργός συμμετοχή μαθητών στη χωριστή διαλογή του χαρτιού για επαναχρησιμοποίηση και ευρύτερα στην εμπέδωση της κουλτούρας και των πρακτικών της ανακύκλωσης που μπορούν να ωφελήσουν τα μέγιστα τον τόπο.

Αναζητηση

your europe

youth logo 1

Θέματα για τη νεολαία του Δήμου

neolaia1

Πληροφορίες

Επικοινωνία

Τηλεφωνικός Κατάλογος

Πρόσβαση στα Βριλήσσια

Τοπική Συγκοινωνία

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Επικοινωνία

Δημαρχείο Βριλησσίων

Δημ. Βερνάρδου 23

Βριλήσσια 152 35

e: info@vrilissia.gr

t: +30 213 20 50 500 και 599

vrilissia.gr 2018