Παιδεία

Η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Βριλησσίων λειτουργεί τις ακόλουθες δομές:

• Ελεύθερο Πανεπιστήμιο (2017-2018)
Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Βριλησσίων συνεχίζει τη λειτουργία του και για τη χρονιά 2017-2018, με θεμελιώδη επιδίωξη τη διασφάλιση του δικαιώματος όλων σε εκείνες τις επιμορφωτικές δραστηριότητες που στοχεύουν στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας του ατόμου, στην καλλιέργεια συμπεριφορών συμβατών με τις νέες συνθήκες που
διαμορφώνονται στον κόσμο και γενικότερα στην ανάπτυξη της ιδιότητας του ενεργού και ενημερωμένου πολίτη. αι τις κοινωνικές δομές ευνοούν περισσότερο παρά ποτέ την ανάπτυξη

Σήμερα οι εξελίξεις στην οικονομία, την τεχνολογία κ ανοικτών συστημάτων εκπαίδευσης- επιμόρφωσης, τα οποία αποτελούν τη μεγαλύτερη επένδυση στον ανθρώπινο παράγοντα.

Σε αντίθεση με την τυπική εκπαίδευση, το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Βριλησσίων σε συνεργασία με φορείς της πόλης μας, καλύπτει και τη χρονιά αυτή ένα μεγάλο φάσμα ηλικιών, χωρίς να υπολογίζει τη μορφωτική πορεία των συμμετεχόντων.

Τα μαθήματα- διαλέξεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του τρέχοντος έτους 2017-2018 καλύπτουν την εξής θεματολογία:

• Λογοτεχνία
• Ιστορία- Φιλοσοφία
• Ποίηση- Ελληνική Γλώσσα
• Ψυχολογία-Ιατρικά
• Περιβάλλον

Μετά από κάθε διάλεξη θα ακολουθεί συζήτηση.
Η παρακολούθηση των διαλέξεων είναι δωρεάν.
Μετά τη λήξη της εκπαιδευτικής περιόδου απονέμεται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης Μαθημάτων σε όσους έχουν παρακολουθήσει τα 2/3 των διαλέξεων.

• ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ

Ο Δήμος Βριλησσίων μέσω της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Εθελοντισμού, στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωνικής προσφοράς προς τους μαθητές της πόλης, για τέταρτη σχολική χρονιά συνεχίζει τη λειτουργία του Δημοτικού Κέντρου Μελέτης στο 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων (Πίνδου και Μακεδονίας), το οποίο υποστηρίζεται από ομάδα επιλεγμένων και έμπειρων εθελοντών-εκπαιδευτικών.

Στο ΔΗ.ΚΕ.ΜΕ διδάσκονται Αρχαία Ελληνικά, Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία. Τα μαθήματα ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 και απευθύνονται στους μαθητές και των τριών τάξεων του Γυμνασίου.

Οι ώρες λειτουργίας του Δημοτικού Κέντρου Μελέτης είναι 15:00-17:15 από Δευτέρα έως Παρασκευή. Η φοίτηση των μαθητών είναι δωρεάν.

Γραμματεία Αντιδημαρχίας Παιδείας και Εθελοντισμού
Τηλ.2132050501
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

novoville banner button 3

Αναζητηση

your europe

youth logo 1


ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΥΛΗΣ "ΕΡΜΗΣ" 
ermis

Θέματα για τη νεολαία του Δήμου

neolaia1

asxolikh

Πληροφορίες

Επικοινωνία

Τηλεφωνικός Κατάλογος

Πρόσβαση στα Βριλήσσια

Τοπική Συγκοινωνία

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Επικοινωνία

Δημαρχείο Βριλησσίων

Δημ. Βερνάρδου 23

Βριλήσσια 152 35

e: info@vrilissia.gr

t: +30 213 20 50 500 & 560

vrilissia.gr 2018