Έναρξη Σχολής Γονέων Δήμου Βριλησσίων για τη νέα σχολική χρονιά 2019-2020

 

 Αγαπητοί μας Γονείς,

Την Τετάρτη 11/9/2019 ξεκινάει μία νέα σχολική χρονιά για τα παιδιά μας αλλά και για τους γονείς.
Ευχόμαστε Καλή Πρόοδο, επιτυχημένη και ήρεμη χρονιά.

Οι γονείς οπλιζόμαστε με υπομονή και κατανόηση, όπως πάντα, διότι κάθε αρχή σχολικής χρονιάς - μετά το χαλαρό πρόγραμμα του καλοκαιριού - είναι δύσκολη ως προς την ένταξη των παιδιών στις καθημερινές υποχρεώσεις τους στο σχολείο και τις εξωσχολικές υποχρεώσεις του χειμώνα.

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς καλό είναι να τεθούν συγκεκριμένα όρια που να τηρούν τα παιδιά. Προτού λοιπόν αρχίσετε να μιλάτε στα παιδιά σας για όλα εκείνα τα σχολικά θέματα, φροντίστε πρώτα να τα πάρετε μια τρυφερή αγκαλιά και να τα προετοιμάσετε λέγοντας τους πως τα ματάκια τους φέτος ίσως δουν σε μία γωνιά ένα παιδί που ψάχνει λίγη αγάπη και που έχει τον φόβο της κοροϊδίας ριζωμένο στην καρδούλα του. Φροντίστε να τους εξηγήσετε πώς μοιάζει ο σεβασμός και η αποδοχή. Αν ο καθένας πράξει αυτό με το δικό του παιδί ίσως σώσετε την ψυχή και την ζωή ενός παιδιού που ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο.

Η ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ξεκινάει στις 27/9/2019 ημέρα Παρασκευή και ώρα 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας, με την αξιόλογη και έμπειρη συνεργάτη μας κα ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΠΠΑΤΟΥ και με Θέμα: ‘ Βullying ή σχολικός εκφοβισμός’

Ένα θέμα που απασχολεί όλους τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τα ίδια τα παιδιά μας. Αφορά σε μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά, με σκοπό την επιβολή και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου. Αποτελεί φαινόμενο που ενισχύεται από τη λάθος αντιμετώπισή του, καθόσον τα περισσότερα περιστατικά αποσιωπούνται, διότι θεωρείται ότι στιγματίζουν τους θύτες, τα θύματα και το κύρος του σχολείου. Ωστόσο, το φαινόμενο αυτό έχει πολλές και σοβαρές επιπτώσεις, τόσο στη σωματική και ψυχική υγεία, όσο και στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού, ενίοτε με επικίνδυνες συνέπειες και τραγικά αποτελέσματα. Οι πιο συνηθισμένες εκδηλώσεις ενδοσχολικής βίας είναι:
• Χειρονομίες, σπρωξιές, ξυλοδαρμοί.
• Φραστικές επιθέσεις, βρισιές, απειλές, προσβολές.
• Εκβιασμοί, καταστροφή προσωπικών αντικειμένων.
• Κλοπές.
• Σεξουαλική παρενόχληση, κακοποίηση.
• Αποκλεισμός από παρέες, παιχνίδια, δραστηριότητες.

Η γνωστή σε όλους παιδοψυχολόγος και ψυχολόγος κα Καππάτου Αλεξάντρα κάθε χρόνο κάνει την πρώτη διάλεξη – συζήτηση κατά την έναρξη και την λήξη της Σχολής Γονέων του Δήμου Βριλησσίων για (5) συνεχόμενα έτη.
Την ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη της και την προτίμηση της αλλά και για την τιμή που μας κάνει. Η εμπειρία της και η εξειδικευμένη γνώση της είναι πολύτιμα εφόδια για όλους μας.

Συμμετοχές στο τηλ : 210-8045564 και 210-6135611

αφίσα

 

novoville banner button 3

Αναζητηση

your europe

youth logo 1


ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΥΛΗΣ "ΕΡΜΗΣ" 
ermis

Θέματα για τη νεολαία του Δήμου

neolaia1

asxolikh

Πληροφορίες

Επικοινωνία

Τηλεφωνικός Κατάλογος

Πρόσβαση στα Βριλήσσια

Τοπική Συγκοινωνία

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Επικοινωνία

Δημαρχείο Βριλησσίων

Δημ. Βερνάρδου 23

Βριλήσσια 152 35

e: info@vrilissia.gr

t: +30 213 20 50 500 και 599

vrilissia.gr 2018