Μαυραγάνης Αλέξης

Μαυραγάνης Αλέξης

Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ψηφιακών Εφαρμογών

Γεννήθηκε το 1978 και ζει στα Βριλήσσια από τα μαθητικά του χρόνια. Σπούδασε «Πολιτική Επιστήμη και Ιστορία» και έλαβε Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (MSc) στην «Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση και Βιώσιμη Ανάπτυξη» από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας ασχολήθηκε με την πολιτική έρευνα και ανάλυση και με τις εφαρμοσμένες πολιτικές περιβάλλοντος, συνεργαζόμενος με το Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) και με το Εθνικό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης (ΕΚΕΠΕΚ), μέχρι το 2010. Στη συνέχεια εργάστηκε στον Οργανισμό Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας (ΟΚΧΕ) στην ανάλυση και επικοινωνία θεμάτων περιβαλλοντικής διαχείρισης. Παράλληλα, απασχολούταν δημοσιογραφικά σε συναφή αντικείμενα με την επιστημονική του κατάρτιση στο χώρο των ΜΜΕ. Αρθρογραφεί μέχρι σήμερα στον Τύπο και στο διαδίκτυο. Από το 2001 μέχρι το 2014 μετείχε σε εκτελεστικές θέσεις Δ.Σ. τεχνικών εταιρειών δομικών έργων.

Από τον Σεπτέμβριο 2014 μέχρι σήμερα αφιερώθηκε στην υπηρέτηση του Δήμου Βριλησσίων ως Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας, αναλαμβάνοντας ευρύ φάσμα διοικητικών αρμοδιοτήτων θεμάτων που άπτονται της αστικής βιώσιμης ανάπτυξης. Από το 2015 είναι μέλος του Δ.Σ. του «Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων - 21ΟΤΑ» και εισηγητής του εφαρμοζόμενου διαδημοτικού πολιτιστικού προγράμματος «Εν Άστει», ενώ το 2017 εξελέγη αναπληρωματικό μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του και το 2019 τακτικό μέλος της. Στα τέλη του 2019 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). 

novoville banner button 3

Αναζητηση

your europe

youth logo 1


ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΥΛΗΣ "ΕΡΜΗΣ" 
ermis

Θέματα για τη νεολαία του Δήμου

neolaia1

asxolikh

Πληροφορίες

Επικοινωνία

Τηλεφωνικός Κατάλογος

Πρόσβαση στα Βριλήσσια

Τοπική Συγκοινωνία

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Επικοινωνία

Δημαρχείο Βριλησσίων

Δημ. Βερνάρδου 23

Βριλήσσια 152 35

e: info@vrilissia.gr

t: +30 213 20 50 500 και 599

vrilissia.gr 2018