
Η αντιδημαρχία Οικογενειακής Πολιτικής, Ισότητας και Προσχολικής Ηλικίας του Δ. Βριλησσίων ενημερώνει τους γονείς των παιδιών που φοιτούν στον Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς για την έξαρση των ιώσεων μέσω οδηγιών πρόληψης από την παιδίατρο Σ. Ζεϊνεντίν.
Tο τελευταίο διάστημα οι παιδικές ασθένειες είναι συχνότερες, έχει αναδειχθεί ένα φαινόμενο γνωστό ως “κοκτέιλ ιώσεων”. Αυτός ο όρος περιγράφει την κατάσταση όπου τα παιδιά μολύνονται από περισσότερους από έναν ιούς ταυτόχρονα ή σε κοντινές χρονικές περιόδους.
Οι πολλαπλές ιώσεις συμβαίνουν όταν ένα παιδί μολύνεται από διάφορους ιούς, όπως ο ιός της γρίπης, ο ρινοϊός (κοινό κρυολόγημα), ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV), και άλλοι. Αυτό μπορεί να συμβεί επειδή τα παιδιά έχουν συχνή επαφή με άλλα παιδιά και ενήλικες, ειδικά σε συνθήκες όπως σχολεία και παιδικοί σταθμοί.
Τα συμπτώματα των πολλαπλών ιώσεων ποικίλλουν ανάλογα με τους εμπλεκόμενους ιούς, αλλά συχνά περιλαμβάνουν πυρετό, βήχα, καταρροή, κόπωση, και μυϊκούς πόνους. Η διάγνωση μπορεί να επιβεβαιωθεί μέσω ιατρικής εξέτασης και εργαστηριακών τεστ.
Για την πρόληψη χρειάζεται:
1.Ενίσχυση της Ανοσίας: Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, και ολόκληρα σιτηρά μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του παιδιού. Επίσης, ο επαρκής ύπνος και η άσκηση συμβάλλουν στη γενική υγεία και ευεξία.
Τέλος, σας υπενθυμίζουμε ότι τα παιδιά που εμφανίζουν τα παραπάνω συμπτώματα θα πρέπει να εξετάζονται από τον παιδίατρο τους και να απέχουν από τις δραστηριότητες του παιδικού σταθμού.

