Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση στη διαχείριση της κρίσης απορριμμάτων

 

Ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκριση των δημοτών και των νοικοκυριών των Βριλησσίων στον δραστικό περιορισμό ρίψης σκουπιδιών στους πράσινους κάδους και την σημαντικά αυξημένη συμμετοχή στο διαχωρισμό και κατάλληλη απόθεση στον καφέ κάδο κομποστοποίησης και στον μπλε κάδο ανακύκλωσης των οικιακών απορριμμάτων. Από κοινού δήμος, δημότες και εργαζόμενοι περιφρουρήσαμε αξιόπιστα τη δημόσια υγεία και την βιωσιμότητα της πόλης μας στο προηγούμενο κρίσιμο διάστημα προσωρινής διακοπής λειτουργίας (λόγω ρήγματος) του ΧΥΤΑ Φυλής.

 

Από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα του χώρου ταφής και ως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται η πλήρης ομαλοποίηση της λειτουργίας του ΟΕΔΑ, καθώς παραμένουν οι μεγάλοι χρόνοι αναμονής ενώ απαιτείται και χρόνος απορρόφησης των συσσωρευμένων απορριμμάτων της πρωτεύουσας και των επιπλέον ποσοτήτων που εναποτέθηκαν στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ). Συνεπώς, συνεχίζουμε με την ίδια ένταση να διαχωρίζουμε κατάλληλα τα ανακυκλώσιμα και οργανικά οικιακά απορρίμματα μας και να τα οδηγούμε στον μπλε ανακύκλωσης και στον καφέ κάδο κομποστοποίησης, αντίστοιχα, τουλάχιστον ως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Στο δήμο Βριλησσίων πασχίζουμε για μια καθαρή πόλη και για την αναγκαία χωριστή προδιαλογή των διαφορετικών υλικών προς απόρριψη. Αξιοποιώντας τη μέχρι τώρα εξαιρετική πρόοδο και προσπάθεια δήμου και δημοτών μπορούμε να διατηρήσουμε την εικόνα της πόλης μας σε άριστη κατάσταση, καθώς η κρίση χωρητικότητας και αντοχών ταφής του ΧΥΤΑ της Αττικής αποτελεί διαρκή υγειονομική «βόμβα» στα θεμέλια της μητροπολιτικής μας πρωτεύουσας στο σύνολο της.

Στο Δήμο Βριλησσίων έχουμε κάθε όφελος να πρωταγωνιστήσουμε στην επίλυση της μακροχρόνιας κρίσης απορριμμάτων που εντείνεται πλέον συνεχώς και περισσότερο, προστατεύοντας πρωτίστως τις ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ μας από τις δραματικές συνέπειες της και, ταυτόχρονα συμβάλλοντας σε μια ανθρώπινη και βιώσιμη Αττική, αποτελώντας Ως τοπική κοινωνία ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ στην καθαριότητα και στη σύγχρονη διαχείριση αποβλήτων με διαλογή στην πηγή.

ΟΧΙ στα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ και στη ΧΩΜΑΤΕΡΗ - ΝΑΙ στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και την ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ !

Επικοινωνία

Δημ. Βερνάρδου 23

Βριλήσσια 152 35

e: info@vrilissia.gr

t: +30 213 20 50 500 & 560