Πραγματοποιούνται σε τακτική βάση ψεκασμοί κατά των κουνουπιών

 

Οι ψεκασμοί έχουν ξεκινήσει από τις αρχές Μαρτίου (7/3) και επαναλαμβάνονται ανά 15-20 ημέρες, ανάλογα και με τις εποχικές και καιρικές συνθήκες, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και την ελαχιστοποίηση του κινδύνου μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών μέσω κουνουπιών.

Συγκεκριμένα, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τέσσερεις (5) περιοδικές δράσεις κατάλληλων ψεκασμών στο (δυτικό) ρέμα Πεντέλης – Βριλησσίων – Χαλανδρίου και στο (ανατολικό) ρέμα Βριλησσού. Η τελευταία εφαρμογή πραγματοποιήθηκε από την πλευρά του Δήμου Βριλησσίων στις 25 Απριλίου (Μ. Πέμπτη)σε συγκεκριμένα σημεία κινδύνου ανάπτυξης κουνουπιών από το πάρκο της Αττικής οδού μέχρι το Δάσος Θεοκλήτου και η επόμενη είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Παρασκευή 10 Μαΐου από κλιμάκιο της Περιφέρειας και αφορά σε νέα δράση ψεκασμού σημείων κινδύνου των προαναφερθέντων δυο ρεμάτων, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει νέα δράση ψεκασμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος από το Δήμο Βριλησσίων.
Η μέθοδος καταπολέμησης προνυμφών που εφαρμόζεται παρουσιάζει τη μέγιστη αποτελεσματικότητα και περιβαλλοντική συμβατότητα. Η αντιμετώπιση των εντόμων γίνεται σε υδάτινες επιφάνειες που αποτελούν εστίες αναπαραγωγής, με κατάλληλα σκευάσματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο τυπικός κύκλος εργασιών προνυμφοκτονίας, περιλαμβάνει (α) έλεγχο εστιών, (β) καταγραφή της αφθονίας των προνυμφών και (γ) εφαρμογές προνυμφοκτόνων σκευασμάτων στις εστίες και θα επαναλαμβάνεται ανά 20ήμερο.
Υπογραμμίζεται, όμως, ότι για την πρόληψη της αναπαραγωγής των κουνουπιών (η οποία γίνεται σε στάσιμα νερά, πιατάκια γλαστρών, σιφώνια και φρεάτια σπιτιών, παραμένουσα υγρασία στους κήπους, κλπ), πρέπει να συμβάλλουμε ΟΛΟΙ, απομακρύνοντας τα νερά μέσα από τους χώρους και τους κήπους των σπιτιών μας.
Οι εκτελούμενες επαναλαμβανόμενες δράσεις του Δήμου Βριλησσίων θα συνεχιστούν μέχρι το φθινόπωρο, καθώς για τη βέλτιστη αντιμετώπιση του ζητήματος έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιούνται τακτικά μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου.

kounoupia VRILISSIA

 

Επικοινωνία

Δημ. Βερνάρδου 23

Βριλήσσια 152 35

e: info@vrilissia.gr

t: +30 213 20 50 500 & 560