«ΑΗΔΟΝΙΔΕΙΑ 2024»: Συναυλία-αφιέρωμα στη μνήμη του Χρόνη Αηδονίδη

Μια βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη του εμβληματικού Δασκάλου της παραδοσιακής μας μουσικής Χρόνη Αηδονίδη διοργανώνει ο Δήμος Βριλησσίων στο θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» (Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και Υψηλάντου, Άνω Βριλήσσια).

Την Κυριακή 16/06/2024 στις 21:00 η πόλη μας τιμά τη μνήμη του μεγάλου καλλιτέχνη που διέσωσε, διαμόρφωσε, δημιούργησε και δίδαξε την πλούσια μουσική μας παράδοση.

Ο Χρόνης Αηδονίδης έζησε στα Βριλήσσια και με τη σεμνή του παρουσία τίμησε την πόλη μας, ενώ για αρκετά χρόνια διετέλεσε ιεροψάλτης στον ιερό ναό Αναλήψεως του Κυρίου Βριλησσίων. Η πόλη μας τίμησε τον κορυφαίο μας ερμηνευτή και μουσικό εν ζωή. Τα «ΑΗΔΟΝΙΔΕΙΑ» διοργανώνονται στην πόλη μας κάθε χρόνο από το 2017.

 

Η εφετινή διοργάνωση είναι όμως, διαφορετική, καθώς είναι η πρώτη μετά την απώλειά του ανθρώπου που με τις ερμηνείες του ένωσε την Θράκη με την Πόλη και τη Μικρά Ασία, το παραδοσιακό μας τραγούδι με τη βυζαντινή μουσική. Το έργο του είναι μια γέφυρα με τις αλησμόνητες πατρίδες. Αγκάλιασε τους πρόσφυγες του Πόντου, της Μικράς Ασίας, της Πόλης και της Ανατολικής Θράκης.

Τη συναυλία θα παρουσιάσει ο βιογράφος και προσωπικός φίλος του Χρόνη Αηδονίδη, συγγραφέας, Κώστας Παπασπήλιος. Τραγουδούν: Μπάµπης Τσέρτος, Νάντια Καραγιάννη, Νίκος Καραγιάννης. Συνοδεύει 5µελής παραδοσιακή ορχήστρα. Στην εκδήλωση συµµετέχει το Τµήµα Παραδοσιακών Χορών του Δήµου Βριλησσίων (Διδασκαλία - Χορογραφίες : Άντα Συριάτου). Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. 

Επικοινωνία

Δημ. Βερνάρδου 23

Βριλήσσια 152 35

e: info@vrilissia.gr

t: +30 213 20 50 500 & 560