Σχολή Γονέων: Τελευταία συνάντηση με θέμα «Η αποτελεσματική επικοινωνία γονέων και εκπαιδευτικών» αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Κοσμόπουλου

Αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Κοσμόπουλου θα είναι η τελευταία για φέτος συνάντηση του επιτυχημένου θεσμού της Σχολής Γονέων του Δήμου Βριλησσίων που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 07/06/2024 στις 19:30 στην αίθουσα του πάρκου Μ. Θεοδωράκης (πρ. ΤΥΠΕΤ).

Στην εκδήλωση με τη θεματική «Η αποτελεσματική επικοινωνία γονέων και εκπαιδευτικών» ομιλητές θα είναι ο Νίκος Τομαράς Σύμβουλος / Ψυχοθεραπευτής και συντονιστής της Σχολής Γονέων του Δήμου Βριλησσίων, η Δρ. Μαρία Γιαλλούση εκπαιδευτικός και συγγραφέας και η Φωτεινή Νταρακλίτσα Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Ειδικής Αγωγής.

MNHMHKOSMOP 940 copy 1

Η Σχολή Γονέων της Αντιδημαρχίας Οικογενειακής Πολιτικής του Δήμου Βριλησσίων έχει ως στόχο να υποστηρίξει τους γονείς στο δύσκολο έργο τους.

Οι γονείς αποκτούν γνώση με τη βοήθεια των ειδικών αλλά και με το μοίρασμα που γίνεται στις ομάδες. Ανακαλύπτουν ότι δεν είναι μοναδικοί ως προς τα συναισθήματα που βιώνουν, τις σκέψεις και τις δυσκολίες που συναντούν.

Το πρόγραμμα αυτό έχει στόχο να βοηθήσει τους γονείς στις σχέσεις με τα παιδιά τους και τους εκπαιδευτικούς και να δώσει την ευκαιρία, πέρα από τις ποικίλες ατομικές διαφορές, να σταθούν στα κοινά σημεία που τους ενώνουν, σε δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, σε παρόμοιες σκέψεις και συναισθήματα. Η ομάδα έχει δύναμη και βοηθιέται από την εμπιστοσύνη που αναδύεται μέσα από τη λειτουργία της.

Ο Γιάννης Κοσμόπουλος, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στις αρχές Μαΐου, ήταν Διευθυντής στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων, Συντονιστής της Σχολής Γονέων του Δήμου Βριλησσίων, Γενικός Γραμματέας της Εταιρείας Ειδικής Παιδαγωγικής Ελλάδας και μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ. Ως Ειδικός Παιδαγωγός και Εκπαιδευτής Ενηλίκων, υπήρξε υπόδειγμα εκπαιδευτικού και επιστήμονα, ενώ αφήνει πίσω του πλούσιο συγγραφικό έργο. Ο αδόκητος χαμός του συγκλόνισε την τοπική κοινωνία των Βριλησσίων, στην οποία ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Για το έργο και την προσφορά του Γιάννη Κοσμόπουλου στην εκπαίδευση και στην πόλη μας θα μιλήσει η Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων και Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Βριλησσίων Ευαγγελία Καλογεράκη

MNHMHKOSMOPOYLOY copy 1

Επικοινωνία

Δημ. Βερνάρδου 23

Βριλήσσια 152 35

e: info@vrilissia.gr

t: +30 213 20 50 500 & 560