Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Δράσεις ευαισθητοποίησης από τον Δήμο Βριλησσίων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 ο Δήμος Βριλησσίων διοργανώνει δράσεις με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων.



Δενδροφύτευση στον ποδηλατόδρομο της Αγ. Αντωνίου

Στις 6 το απόγευμα το νεοσύστατο Σώμα Εθελοντών του Δήμου Βριλησσίων σε συνεργασία με την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου και τον περιβαλλοντικό οργανισμό We4All μας προσκαλούν να πρασινίσουμε τον ποδηλατόδρομο της Αγίου Αντωνίου.

Η δενδροφύτευση με κυπαρίσσια και δάφνες Απόλλωνα θα πραγματοποιηθεί στα παρτέρια του ποδηλατόδρομου από το ύψος της 25ης Μαρτίου έως τον παράδρομο της Αττικής Οδού. Οι εργαζόμενοι του Δήμου Βριλησσίων θα εγκαταστήσουν αυτόματο πότισμα στο σημείο για τη φροντίδα και συντήρηση των νέων δέντρων.


Η κομποστοποίηση πάει... παιδικό σταθμό

Την κομποστοποίηση στους παιδικούς σταθμούς βάζει ο Δήμος Βριλησσίων. Από μικρή ηλικία τα παιδιά μαθαίνουν πως συλλέγονται τα οργανικά απόβλητα και πως δημιουργείται το κομπόστ που βοηθά στην ανάπτυξη των φυτών, ως φυσικό λίπασμα.

Στις 11:30 το πρωί το προσωπικό της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος μαζί με τις παιδαγωγούς του Ά Παιδικού Σταθμού του Δήμου Βριλησσίων έχουν ετοιμάσει ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για τα παιδιά, ενώ στο προαύλιο θα εγκατασταθεί κομποστοποιητής. Μέσα από τη δράση αυτή τα παιδιά έρχονται σε επαφή με βιώσιμες πρακτικές για το περιβάλλον και την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων μας.

dentrofiteusi 01 1

 

Επικοινωνία

Δημ. Βερνάρδου 23

Βριλήσσια 152 35

e: info@vrilissia.gr

t: +30 213 20 50 500 & 560