Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορίας (5) σήμερα στην Αττική-Αποφεύγουμε κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά

Ακραίος  (Κατάσταση Συναγερμού – Κατηγορία 5)  είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 στην Αττική, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.)

Κατηγορία Κινδύνου 5 ( Κατάσταση Συναγερμού) Ο κίνδυνος είναι ακραίος. Ο αριθμός των πυρκαγιών που αναμένεται να εκδηλωθούν, πιθανόν να είναι πολύ μεγάλος. Όλες οι πυρκαγιές που ενδέχεται να εκδηλωθούν, μπορεί να λάβουν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και να αναπτύξουν ακραία συμπεριφορά αμέσως μετά την εκδήλωσή τους. Η δυσκολία ελέγχου αναμένεται να είναι πολύ μεγάλη μέχρι να μεταβληθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αναπτύσσονται οι πυρκαγιές.

Αποφεύγουμε κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά

Συνιστάται στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

 

Υπενθυμίζεται ότι καθόλη την αντιπυρική περίοδο (01-05-2024 έως 31-10-2024) συνιστάται στους πολίτες και στους επαγγελματίες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια όπως :

  • η ρίψη αναμμένων τσιγάρων,
  • το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού,
  • η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης,
  • η χρήση υπαίθριων ψησταριών,
  • ο καπνισμός μελισσιών 
  • η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση πυρκαγιάς:

Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία (τηλ.199) και δώστε σαφείς πληροφορίες για:
– την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε,
– την τοποθεσία, το ακριβές σημείο και την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.
– το είδος της βλάστησης που καίγεται.

Για τον Δήμο Βριλησσίων προβλέπεται η διακοπή της κυκλοφορίας στις οδούς Σεβαστιανού (από Λ. Πεντέλης έως Καλαβρύτων) και Παύλου Μελά (από Λ. Πεντέλης έως Σολωμού). Επακόλουθα απαγορεύεται η παραμονή εκδρομέων-επισκεπτών στο περιαστικό δάσος του Αγίου Θεοκλήτου. 

Για τον Δήμο Βριλησσίων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οι συμπολίτες μας μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας 6942 475475.

448868412 805355878368711 2201190856990476352 n

Επικοινωνία

Δημ. Βερνάρδου 23

Βριλήσσια 152 35

e: info@vrilissia.gr

t: +30 213 20 50 500 & 560