Δήμος Βριλησσίων: Ξεκινά η λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά 5-12 ετών

Ο Δήμος Βριλησσίων ξεκινά από τη νέα σχολική χρονιά τη λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. 

Το ΚΔΑΠ που θα στελεχωθεί με το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό θα στεγάζεται στον χώρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων (Πιερίων 16) και θα λειτουργεί μετά το σχολείο από τις 16:30 έως 20:30 το απόγευμα.  

Τις περιόδους των Χριστουγέννων, του Πάσχα αλλά και το καλοκαίρι το ΚΔΑΠ θα συνεχίζει τη λειτουργία του σε πρωινό ωράριο από τις 8:00 έως τις 12 το μεσημέρι. 

Το ενδεικτικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Δημοτικού ΚΔΑΠ Βριλησσίων θα περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως: υποστήριξη των παιδιών στη σχολική μελέτη, αθλητικές δραστηριότητες (μπάσκετ, τένις, βόλεϊ, χορός, γυμναστική), θεατρικό παιχνίδι, κουκλοθέατρο, μουσική, ζωγραφική, κατασκευές, χειροτεχνίες, παιδική λογοτεχνία, εκπαιδευτικά προγράμματα.

Σκοπός του Κ.Δ.Α.Π. είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών και η προαγωγή των δεξιοτήτων τους, με την εφαρμογή σύγχρονων παιδαγωγικών πρακτικών και οργανωμένων εξατομικευμένων και ομαδικών δραστηριοτήτων για την υποστήριξη της σωματικής, νοητικής, συναισθηματικής και κοινωνικής ανάπτυξής τους και της εξοικείωσής τους με τις νέες τεχνολογίες και με μορφές έκφρασης και επικοινωνίας, όπως το παιχνίδι, το τραγούδι, η ζωγραφική, η μουσική, ο χορός, ο αθλητισμός, οι τέχνες και η συζήτηση, ως μέσων καθοριστικών για την πολύπλευρη ανάπτυξη κάθε παιδιού και την κοινωνικοποίησή του. 

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 11 μηνών με έναρξη από το Σεπτέμβριο 2024 και λήξη τον Ιούλιο του 2025. 

Η συμμετοχή των παιδιών είναι δωρεάν μέσω της Ε.Ε.Τ.Α.Α. και του προγράμματος «ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2025» με την προϋπόθεση ότι ο γονέας θα έχει εξασφαλίσει voucher, για την απόκτηση του οποίου πρέπει να γίνει ηλεκτρονική αίτηση και υποβολή φακέλου Ε.Ε.Τ.Α.Α., όταν ανακοινωθεί η σχετική πρόσκληση από την Ε.Ε.Τ.Α.Α.  Στο ΚΔΑΠ του Δήμου Βριλησσίων μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά των οποίων οι γονείς δεν μπορούν να υπαχθούν στο πρόγραμμα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. με την καταβολή μηνιαίας οικονομικής εισφοράς που θα καθοριστεί το προσεχές διάστημα. Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για τον χρόνο υποβολής των αιτήσεων και τις εγγραφές. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά από τις 10:00 έως τις 15:00 στα τηλ. 6946009218 και στο 2108105052 εσωτερικό 1008 και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

32

Επικοινωνία

Δημ. Βερνάρδου 23

Βριλήσσια 152 35

e: info@vrilissia.gr

t: +30 213 20 50 500 & 560