Κλαδοθρυμματιστή για το πρόγραμμα κομποστοποίησης του 1ου Δημοτικού Σχολείου προσέφερε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος

 

Ένα κλαδοθρυμματιστή παρέδωσε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου το πρωί για την ανάπτυξη του προγράμματος Κομποστοποίησης Οργανικών και Κλαδεμάτων, το οποίο υλοποιείται από τους μικρούς μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, με την επιμέλεια της κας Χριστίνας Ρίγου και τη συνεργασία ενεργών πολιτών ειδικευμένων στη διαδικασία κομποστοποίησης.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό και άξιο επιβράβευσης πρόγραμμα διαρκούς βιωματικής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, το οποίο επιτυγχάνει στην πράξη τη διαχείριση των απορριμμάτων των νοικοκυριών των μαθητών με προδιαλογή και, ταυτόχρονα, με μικρής κλίμακας (επί τόπου) επεξεργασία και παραγωγή βιολογικού κομποστ για τον κήπο του σχολείου από τους ίδιους τους μαθητές.

Κατά την παράδοση, πραγματοποιήθηκε η επίδειξη λειτουργίας του μηχανήματος και η αναγκαία εκπαίδευση χρήσης του κλαδοθρυμματιστή στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές από το προσωπικό της δημοτικής Υπηρεσίας Πρασίνου. Η παράδοση του κλαδοθρυμματιστή συνοδεύτηκε από τη διαβεβαίωση των εργαζόμενων της αρμόδιας υπηρεσίας ότι παραμένουν στη διάθεση της σχολικής κοινότητας για κάθε συνδρομή.

Το «παρών» στη διαδικασία έδωσε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Αλέξης Μαυραγάνης, ευχαριστώντας τους εκπαιδευτικούς και τη Δ/νση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων που αγκάλιασαν την προσπάθεια, καθώς και την υπεύθυνη του προγράμματος και όσους συμβάλλουν ενεργά στην τοπική μας κοινωνία για την ανάδειξη της κομποστοποίησης ως βασική επιλογή στην διαχείριση απορριμμάτων, κάτι που αποτελεί κεντρική προτεραιότητα του Δήμου Βριλησσίων. Παράλληλα, ενημέρωσε και για την επικείμενη «δημιουργία δημοτικού Δικτύου Συνοικιακής Κομποστοποίησης σε σχολεία και χώρους πρασίνου της πόλης, με τη συνεργασία φορέων, σχολείων και ενεργών πολιτών των Βριλησσίων».

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης συγχαίρει τη σχολική κοινότητα για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση που συνεπάγεται το υλοποιούμενο πρόγραμμα κομποστοποίησης, καλεί να παραδειγματιστούν όλα τα νοικοκυριά και οι δημότες και «να συμμετέχουν στη χωριστή διαλογή των οργανικών υπολειμμάτων και της ανακύκλωσης που αποτελεί κορωνίδα για μια σύγχρονη βιώσιμη πόλη, με επίκεντρο την καθημερινή ενεργή στήριξη του ΚΑΦΕ ΚΑΔΟΥ που υπάρχει έξω ή κοντά από κάθε βριλησσιώτικη οικία».

Επικοινωνία

Δημ. Βερνάρδου 23

Βριλήσσια 152 35

e: info@vrilissia.gr

t: +30 213 20 50 500 & 560