ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ Παρασκευή  18/12/2020  με θέμα “Μεγαλώνοντας παιδιά στην κρίση”, με την Ψυχολόγο Δρόσου Σοφία.

Ως γονείς, είναι λογικό να έχουμε όλοι μας αναπάντητα ερωτήματα και να αντιμετωπίζουμε προκλήσεις αναφορικά με την διαχείριση των συναισθημάτων των παιδιών μας, ιδιαίτερα αυτή την πρωτόγνωρη περίοδο. Απορίες, προβληματισμοί, άγχη και περιορισμοί έχουν εισχωρήσει στην καθημερινότητα μας. Ποιες είναι εκείνες οι αλλαγές που επηρεάζουν τον τρόπο ζωής μας εν καιρώ κρίσεως;
 
Όλα αυτά θα αποκαλυφθούν από την Ψυχολόγο Δρόσου Σοφία.
 
Δηλώστε συμμετοχή για να πραγματοποιηθεί η κλήση διαδικτυακά
 
 
Βιογραφικό
Η Σοφία Δρόσου είναι ψυχολόγος και ιδιοκτήτρια του « Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογενείας», που αποτελεί έναν πολυδύναμο χώρο ειδικών θεραπειών στις Αχαρνές.
Εκπαίδευση:
Η Σοφία Δρόσου έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στην ψυχολογία με ειδίκευση στη Δραματοθεραπεία και Παιγνιοθεραπεία. Ασκεί την τεχνική του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού με ενήλικες και παιδιά.
 
Επαγγελματική Εμπειρία:
 
Η κα. Δρόσου έχει εργαστεί τόσο με άτομα όσο και με groups ατόμων διαφόρων ηλικιών (από παιδιά μέχρι και ηλικιωμένους) με ποικίλες δυσκολίες και διαταραχές (κρίσεις πανικού, διαταραχές προσωπικότητας, κατάθλιψη κ.α.).
 
Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος σε ένα σημαντικό αριθμό σχολείων (κυρίως σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και δημοτικά) για περίπου 20 χρόνια, σε ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης καθώς και σε δημόσιους οργανισμούς με εγκαταλελειμμένα παιδιά.  Αξιοσημείωτη είναι η εμπειρία που έχει όσον αφορά τις αναπτυξιακές διαταραχές (αυτισμός, ΔΕΠ-Υ, μαθησιακές και κινητικές δυσκολίες).
 
Τα τελευταία χρόνια, σε συνεργασία με διάφορους συλλόγους kung fu, η κυρία Δρόσου είναι η ψυχολόγος της “Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Parawushu” η οποία αφορά αθλητές kung fu με ειδικές ανάγκες.
 
Επιπλέον, είναι η ιδιοκτήτρια του «Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας» στους Θρακομακεδόνες και ενός παραρτήματος του στην Άνοιξη. Το κέντρο περιλαμβάνει ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, δραματοθεραπευτές και ειδικούς θεραπευτές.
 
Κατά καιρούς, κάνει ομιλίες σε σχολεία, συλλόγους και σε συνέδρια.
 
Ένα από τα τελευταία της ενδιαφέροντα σχετίζεται με την ανακουφιστική φροντίδα σε ανθρώπους με χρόνιο πόνο. 
 

Επικοινωνία

Δημ. Βερνάρδου 23

Βριλήσσια 152 35

e: info@vrilissia.gr

t: +30 213 20 50 500 & 560