psfiaka pistip

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 2021-2022 ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΔΗΒ   ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021   ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΜΥΣΤΡΑΣ-ΤΑΥΓΕΤΗ-ΒΛΑΧΟΧΩΡΙ-ΠΑΝΩ ΠΥΛΗ ΚΑΣΤΡΟΥ

Θα ξεκινήσουμε από το χωριό του Μυστρά και θα καταλήξουμε στο χωριό Ταϋγέτη. Το μονοπάτι είναι καθαρό και καλά σημαδεμένο. Πρώτο σημείο το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη χτισμένο τον 19ο αιώνα που συναντάμε κρυμμένο μέσα στα δέντρα. Επόμενη στάση η εκκλησούλα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Μετά την Ταϋγέτη, μπαίνουμε στο μονοπάτι προς το Βλαχοχώρι, που δρασκελίζει τη Νεροκαρυά μέσα σε ένα άγριο ορεινό σκηνικό. Πρόκειται για μία διαδρομή που σε ανταμείβει σε κάθε λεπτό που κάνεις, με τη φυσική ομορφιά, την ησυχία και την ποικιλία των εικόνων και των χρωμάτων. Θα συναντήσουμε πέτρινες βρύσες με τρεχούμενο νερό, κρυφές πηγές, καταρράκτες να περνούν δίπλα και πυκνή βλάστηση, ενώ θα αποκαλύπτεται ο άγριος όγκος του φαραγγιού, αλλά και η εικόνα της καταπράσινης κοιλάδας του Ευρώτα στο βάθος. Σε μεγάλο μέρος της διαδρομής θα βαδίζουμε δίπλα σε ένα μικρό ποτάμι. Από το Βλαχοχώρι θα ακολουθήσουμε το δρόμο μέχρι το Διάσελο του Μυστρά, όπου είναι η δεύτερη πύλη του μεγάλου βυζαντινού κάστρου. Περνώντας κάτω από πέτρινη αψίδα, θα κατηφορίσουμε σε παλιούς ελαιώνες και περνώντας το ρέμα, θα συναντήσουμε το μονοπάτι της ανάβασης ακριβώς κάτω από το ξωκλήσι του Αγιώργη.
 
Βαθμός δυσκολίας : Είναι μία διαδρομή που σχετικά δε είναι και τόσο δύσκολη (μέτριος βαθμός δυσκολίας). Διαθέτει πολύ καλή σηματοδότηση , απαιτεί όμως προσοχή.
 
Διάρκεια πορείας: 3,5 ώρες.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
 
-Ώρα 07:00 : Αναχώρηση από Βριλήσσια (Κλειστό Γυμναστήριο Βριλησσίων-Ολυμπιονικών & Σπ. Λούη, τέρμα Κισσάβου)
 
-Ώρα 10:00 : Άφιξη στο Μυστρά.
 
-Ώρα 10:30 : Έναρξη πεζοπορίας. Όσοι δεν επιθυμούν να πεζοπορίσουν θα παραμείνουν στο Μυστρά, όπου θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα αξιοθέατα και να κάνουν μία βόλτα στο εντυπωσιακό μουσείο, ένα διώροφο πέτρινο κτίριο του 1754.
 
-Ώρα 13:30 : Άφιξη ομάδας πεζοπόρων στο Μυστρά.
 
-Ώρα 14:00: Φαγητό - ελεύθερος χρόνος.
 
-Ώρα 17:00 : Αναχώρηση για Βριλήσσια.
 
-Ώρα 20:00 : Πιθανή άφιξη στα Βριλήσσια.
 
•Βασικός Εξοπλισμός : Σακίδιο πλάτης με νερό και ένα ελαφρύ σνακ. Παπούτσια πεζοπορίας ή αθλητικά παπούτσια με καλή σόλα που δεν γλιστρούν (προαιρετικά να υπάρχει και δεύτερο ζευγάρι). Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντιανεμικό αδιάβροχο.
 
•Κόστος εκδρομής : Ενήλικες 15 ευρώ, παιδιά 10 ευρώ (στο κόστος συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα μετακίνησης και ασφάλιση ατυχήματος των συμμετεχόντων, καθώς και η αμοιβή του οδηγού πεζοπορίας). Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται το φαγητό.
 
•Λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν προκύψει εξαιτίας του COVID 19, στο πούλμαν θα επιβιβαστεί συγκεκριμένος αριθμός ατόμων, σύμφωνα με τους κανόνες και τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων. Γι’ αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις δηλώσεις συμμετοχής.
 
•Οι στάσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα γίνονται κατόπιν συνεννόησης με την αρχηγό της εκδρομής.
 
•Το πρόγραμμα και οι δραστηριότητες ενδέχεται να τροποποιηθούν ή ακυρωθούν σε περίπτωση δυσχερών καιρικών φαινομένων ή άλλων τεχνικών παραγόντων που τυχόν παρουσιαστούν και αποτρέπουν την ασφάλεια των συμμετεχόντων.
 
* Αρχηγός εκδρομής : Κασιμάτη Κατερίνα
 
* Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής- κρατήσεις θέσεων Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Δ. Βριλησσίων Κλειστό Γυμναστήριο : Ολυμπιονικών & Σπ. Λούη (τέρμα Κισσάβου) Τηλ. Επικοινωνίας. : 2108101510, 2108101511 Ώρες 09:00-19:00 (καθημερινά πλην Σαββάτου & Κυριακής) E.Mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Site : www.vrilissia-arts-sports.gr
thumbnail mystras45

novoville banner button 3

Αναζητηση

your europe

viber 01


ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΥΛΗΣ "ΕΡΜΗΣ" 
ermis

Θέματα για τη νεολαία του Δήμου

neolaia1

asxolikh

Πληροφορίες

Επικοινωνία

Τηλεφωνικός Κατάλογος

Πρόσβαση στα Βριλήσσια

Τοπική Συγκοινωνία

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Επικοινωνία

Δημαρχείο Βριλησσίων

Δημ. Βερνάρδου 23

Βριλήσσια 152 35

e: info@vrilissia.gr

t: +30 213 20 50 500 & 560

vrilissia.gr 2018