ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΙΟΥ 2022 - ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΔΗΒ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ - ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ

Η τεχνητή λίμνη Δόξα είναι μία μικρή αλλά πανέμορφη λίμνη και βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μ. μέσα σε μία κατάφυτη από έλατα, πεύκα και δρυς περιοχή και δημιουργήθηκε το 1990 με την κατασκευή ενός φράγματος που συγκρατεί τα νερά του ορεινού ποταμού Δόξα, έτσι ώστε να μπορούν οι αγρότες της περιοχής να αρδεύουν τα χωράφια τους. Καθρεφτίζει τα βουνά των Αροανίων και της Κυλλήνης, με το «Παλιομονάστηρο» στο κέντρο της λίμνης να αποτελεί το «Ποντικονήσι» της Κορινθίας. Ο Φενεός έχει χαρακτηριστεί «Κορινθιακή Ελβετία» για την εκπληκτική του ομορφιά και τη μοναδική θέση του.
Στο κέντρο της λίμνης υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου. Παλαιότερα υπήρχε εκεί η Μονή Αγίου Γεωργίου (χτίστηκε τον 14ο αι.), αλλά λόγω των πλημμυρών, μεταφέρθηκε από του μοναχούς τον 17ο αι. σε μικρή απόσταση από την αρχική της θέση, σε διπλανό ύψωμα, περίπου 1 χλμ. πάνω από τη λίμνη. Στη Μονή του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται και το Κρυφό Σχολείο που λειτούργησε κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Διατηρείται μέχρι σήμερα σε άριστη κατάσταση και προσφέρεται για επίσκεψη. Κατά τους χρόνους της Επανάστασης του 1821, η Μονή λειτούργησε ως Αρχηγείο της Φιλικής Εταιρείας, όπου με επικεφαλής τον Θ. Κολοκοτρώνη έγιναν πολλές συνεδριάσεις οπλαρχηγών από την Κορινθία και την Αρκαδία.
-Η πεζοπορία θα είναι κυκλική : Λίμνη Δόξα - μονοπάτι για
Ντουρντουβάνα - Τουρκόβρυση - βρύση Γκιώνα - μαντρί Γκογκάκη –μοναστήρι Αϊ Γιώργη - Λίμνη Δόξα.
-Διάρκεια πεζοπορίας 4 ώρες περίπου, με εύκολο προς μέτριο βαθμό
δυσκολίας, σε καταπράσινο μονοπάτι στην πλαγιά της Ντουρντουβάνας, τη νοτιότερη απόληξη του Χελμού. Περπατώντας μέσα σε πυκνή βλάστηση και με όμορφη θέα στις γύρω κορυφές των βουνών, θα ακολουθήσουμε καλά σημαδεμένο μονοπάτι και παλιό χωματόδρομο. Στη διαδρομή θα δούμε πολλά διαφορετικά ήδη μανιταριών, τρεχούμενα νερά και θα απολαύσουμε τη θέα
της λίμνης από ψηλά.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
-Ώρα 07:30 : Αναχώρηση από Βριλήσσια (Κλειστό Γυμν. Βριλησσίων-Ολυμπιονικών & Σπ. Λούη, τέρμα Κισσάβου)
-Ώρα 10:15 : Άφιξη στην τεχνητή Λίμνη Δόξας.
-Ώρα 10:30 : Έναρξη πεζοπορίας. Κυκλική διαδρομή από το ύψος της λίμνης κερδίζοντας σταδιακά ύψος.
-Ώρα 14:30 : Φαγητό σε ταβέρνες της περιοχής- ελεύθερος χρόνος.
-Ώρα 17:30 : Αναχώρηση για Βριλήσσια.
-Ώρα 20:30 : Πιθανή άφιξη στα Βριλήσσια.
•Βασικός Εξοπλισμός : Σακίδιο πλάτης με νερό και ένα ελαφρύ σνακ. Παπούτσια πεζοπορίας ή αθλητικά παπούτσια με καλή σόλα που δεν γλιστρούν (προαιρετικά να υπάρχει και δεύτερο ζευγάρι). Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντιανεμικό αδιάβροχο.
•Κόστος εκδρομής : Ενήλικες 15 ευρώ, παιδιά 10 ευρώ (στο κόστος συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα μετακίνησης και ασφάλιση ατυχήματος των συμμετεχόντων, καθώς και η αμοιβή του οδηγού πεζοπορίας). Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται το φαγητό.
•Λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν προκύψει εξαιτίας του COVID 19, στο πούλμαν θα επιβιβαστεί συγκεκριμένος αριθμός ατόμων, σύμφωνα με τους κανόνες και τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων. Γι’ αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις δηλώσεις συμμετοχής. Απαραίτητη είναι η χρήση μάσκας εντός του λεωφορείου. Όλοι οι επιβαίνοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή νόσησης εάν έχουν νοσήσει μέσα στο τελευταίο εξάμηνο, ή rapid test 48 ωρών και την αστυνομική τους ταυτότητα για την ταυτοπροσωπία.
•Οι στάσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα γίνονται κατόπιν συνεννόησης με την αρχηγό της εκδρομής.
•Το πρόγραμμα και οι δραστηριότητες ενδέχεται να τροποποιηθούν ή ακυρωθούν σε περίπτωση δυσχερών καιρικών φαινομένων ή άλλων τεχνικών παραγόντων που τυχόν παρουσιαστούν και αποτρέπουν την ασφάλεια των συμμετεχόντων.
* Αρχηγός εκδρομής : Κασιμάτη Κατερίνα
* Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής- κρατήσεις θέσεων Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Δ. Βριλησσίων Κλειστό Γυμναστήριο : Ολυμπιονικών & Σπ. Λούη (τέρμα Κισσάβου)
Τηλ. Επικοινωνίας. : 2108101510, 2108101511 E.Mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Site : www.vrilissia-arts-sports.gr
 
278366777 1657455857986082 5860756058091199680 n

Επικοινωνία

Δημ. Βερνάρδου 23

Βριλήσσια 152 35

e: info@vrilissia.gr

t: +30 213 20 50 500 & 560