Οι ιδιοκτήτες οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων οφείλουν να τους κρατούν καθαρούς

Η υπηρεσία Καθαριότητας έχει αποστείλει πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου επιστολές σε όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων, για να φροντίσουν για τον καθαρισμό του οικοπέδου τους. Παρά τη θετική ανταπόκριση αρκετών ιδιοκτητών οικοπέδων, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ η άμεση συμμόρφωση και εκείνων που δεν το έχουν πράξει ως τώρα.
Οι εκτάσεις που πρέπει καθαρίζονται κάθε χρόνο από τα αγριόχορτα είναι εκατοντάδες στρέμματα. Για το λόγο αυτό, από την πλευρά των υπηρεσιών του Δήμου Βριλησσίων, δίνονται προτεραιότητες από τα πιο επικίνδυνα σημεία που είναι τα δάση και οι εφαπτόμενες στα ρέματα εκτάσεις και εν συνεχεία σε οικόπεδα και αδόμητους χώρους εντός του αστικού ιστού, ανάλογα με την περίπτωση και με τη λήψη του μέτρου της χρέωσης των ιδιοκτητών που τα αφήνουν ακαθάριστα. Συγκεκριμένα, οι απαιτούμενοι καθαρισμοί γίνονται με προτεραιότητα το Δάσος Θεοκλήτου, τα ρέματα Χαλανδρίου και Βριλησσού, τα περιμετρικά τμήματα των οδών που εφάπτονται των δασικών εκτάσεων, μέρος της περιοχής Κρασσά, τα οικόπεδα ιδιοκτησίας του Δήμου, τα αλσύλλια με δασικό χαρακτήρα του Δήμου, περιοχές της πρώην Ναυτικής Βάσης, τα αδόμητα οικόπεδα του Δήμου ξένης ιδιοκτησίας, τα πεζοδρόμια χωρίς πλακόστρωση, τις λεκάνες των δέντρων, τα ρείθρα των οδών και άλλα.
Ο Δήμος Βριλησσίων προσβλέπει στη συνεργασία όλων και απευθύνει έκκληση προς όλους τους δημότες και ιδιοκτήτες οικοπέδων να ανταποκρίνονται έγκαιρα στην υποχρέωσή τους για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους, καθώς αυτό αποτελεί
πάνω απ’ όλα πράξη ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και το περιβάλλον.

Καθαρίζουμε τα οικόπεδά μας. Συνεργαζόμαστε με την αρμόδια Υπηρεσία.

Κρατάμε το Δήμο μας καθαρό και ασφαλή.

Προφυλάσσουμε τη δική μας ζωή και των συμπολιτών μας.

Επικοινωνία

Δημ. Βερνάρδου 23

Βριλήσσια 152 35

e: info@vrilissia.gr

t: +30 213 20 50 500 & 560